Hannah

Project afb
Production Design

Joyce van Diepen
Wonder en Wonder

Project afb
Production Design

Joyce van Diepen
Wonder en Wonder

To read the English version click here

Hannah
in post productie – release n.t.b.

HANNAH is een korte film over ‘dementie op jonge leeftijd’, geregisseerd door Reinier Smit en geproduceerd door Stichting Metafoor en Kaliber Film NL.

De film vertelt een tragisch en aangrijpend liefdesverhaal over verlies en afscheid. In HANNAH volgen we een gedreven chirurge, die na een veel te lange dienst vermoedt dat ze een medische fout heeft begaan. Wanneer Hannah wil onderzoeken wat er precies is gebeurd, komt ze tot een vreemde ontdekking: dit incident heeft al jaren geleden plaatsgevonden!? Hannahs echtgenoot Otto probeert er alles aan te doen om haar duidelijk te maken wat er daadwerkelijk aan de hand is.
Maar de vergevorderde dementie bij Hannah zorgt ervoor dat ze vast blijft zitten in een desoriënterende schimmenwereld waarin zij eindeloos de dag van de medische fout herbeleeft.
Dementie is een veelvoorkomende ziekte en een urgent en groeiend
maatschappelijk probleem waar veel mensen mee te maken hebben of op den duur zullen krijgen. De ziekte kent de hoogste zorglast en heeft dus niet alleen veel impact op mensen met dementie, maar ook op hun naasten. Bij dementie op jonge leeftijd heeft iemand eerst niet door wat er aan de hand is. De directe omgeving denkt evenmin meteen aan dementie. Wanneer de dementie uiteindelijk de overhand neemt, verliest een dementerend persoon elk ziektebesef. De wereld van
iemand met dementie is niet langer meer verenigbaar met de wereld daarbuiten; de wereld van hun partner. Met HANNAH willen wij de onverenigbare werelden van twee mensen laten zien. De eenzame, isolerende wereld van de dementerende Hannah die nauwelijks nog verbinding kan maken met de wereld van haar echtgenoot Otto.
Die niets anders kan doen dan machteloos toezien.

 

 

 

 

 

English version

Hannah